Wat is een domeinnaam waard?

Wat is een domeinnaam waard?

De waarde van domeinnamen varieert enorm. De ene domeinnaam is zeer breed inzetbaar, terwijl een andere domeinnaam heel specifiek is. Vaak zit er ook veel waarde verschil in dezelfde domeinnamen maar met een andere extensie. Zo kan voor een Nederlands bedrijf een .nl veel beter inzetbaar zijn dan andere domeinnaam extensies. Hierdoor is het erg lastig een goede waarde te bepalen wanneer je opzoek bent naar een goede bedrijfsnaam en overweegt een domeinnaam te kopen.

Een goede domeinnaam

Iedere startende ondernemer wilt graag een goede domeinnaam die duidelijk en kort is. Hierdoor kun je online jouw product of dienst optimaal onder de aandacht brengen. Helaas zijn veel domeinnamen al in gebruik of in het verleden gebruikt maar hierna vastgehouden. Juist in deze laatste categorie domeinnamen vinden wij vaak hele mooie potentiƫle bedrijfsnamen. Deze domeinnamen worden momenteel nog niet actief ingezet waardoor deze vaak makkelijk over te dragen en te koop zijn. Ook hebben deze domeinnamen al in het verleden een mooie historie opgebouwd, waar je soms als startende ondernemer van kan profiteren. Denk hierbij aan links vanaf andere websites die naar deze domeinnamen linken.

Laat je inspireren

In onze bedrijfsnamen database vind je momenteel 50+ mooie namen die goed inzetbaar zijn als mooie naam voor een product, dienst of als bedrijfsnaam. Het bedenken van een goede bedrijfsnaam is vaak een lastig en persoonlijk proces maar misschien dat we je op onze website toch al een stuk op weg hebben kunnen helpen. Niet? Neem dan gerust contact op, onze marketing experts vinden het leuk om met je mee te denken.

Domeinnaam laten taxeren?

Heb je een mooie bedrijfsnaam verzonnen en wil je de bijhorende domeinnaam kopen? Onze marketing experts kunnen je ook goed helpen bij het inschatten en taxeren van de waarde van een domeinnaam. Ook het onderhandelen en aankopen van de domeinnaam kun je aan ons uitbesteden.

Enkele beschikbare bedrijfsnamen