Bedrijfsnaamcheck laten uitvoeren?

Wil je zeker weten dat je geen problemen krijgt met de bedrijfsnaam die jij hebt bedacht? Wil je jouw bedrijfsnaam claimen of in het merkenregister zetten? Bij Namefolio helpen we je graag bij de bedrijfsnaamcheck. We controleren of de bedrijfsnaam al bestaat bij KVK, merkenregister of andere instanties. Zo vermijd je dat je in conflict komt met bestaande bedrijfsnamen. We bieden je ook de mogelijkheid om je bedrijfsnaam te claimen en te registreren bij het merkenregister.

Kennismaken?

Bedrijfsnaam controleren

Het controleren, vastleggen en registreren van een bedrijfsnaam is iets dat zeker in de beginfase van een onderneming nog wel eens vergeten wordt. Toch is dit juist een hele belangrijke stap. Het is namelijk niet zo dat iedere naam die je bedenkt en waarvan de domeinnaam vrij is gebruikt en ingezet kan worden. Je wilt hier niet pas na een aantal jaar achter komen. Met een bedrijfsnaam bouw je immers een merk, iets waaraan mensen jouw bedrijf herkennen.

Zorg er dus voor dat je vooraf goed controleert of jouw nieuwe naam gebruikt mag worden. Je kunt dit snel en eenvoudig online checken in het merkenregister van BOIP (Benelux-bureau voor de intellectuele Eigendom).

Bedrijfsnaam checken bij BOIP

Bedrijfsnaam kopen en vastleggen